DIGESTIÓ BUCAL DEL MIDÓ
La saliva és un líquid que es fabrica per les glàndules salivals a la cavitat bucal, dintre de la nostra boca les 24 hores del dia. Està formada principalment per aigua, sals minerals i d'unes quantes substàncies químiques que tenen funcions enzimàtiques.
Te varies funcions però en aquesta pràctica ens centrarem en una funció específica, la digestiva. Gràcies a les ensimes que conté la saliva, al mesclar-se aquesta amb els aliments junt al mastec el transforma en el bol alimentari i aquestes ensimes s'encarreguen de iniciar la digestió dels hidrats de carboni per posteriorment, agafar l'estomac el relleu en la ruptura d'aquests.
MATERIALS:
- Fehling A
- Fehling B
- Lugol
- Trípode i reixeta
- Pipeta
- Pinça
- Mostra de midó
- Gradeta
- 8 tubs d'assaig
- Metxer d'alcohol
- Vas de precipitats
- Saliva
- Termòmetre
El primer pas que realitzarem fou omplir 2 tubs d'assaig amb 1 ml o 2 ml de saliva cada un. En ells férem la prova del Fehling i del Lugol, en la que es dipositaven unes gotes de Lugol en un tub d'assaig per després ser calfat i observar si la reacció donava positiva o negativa i el mateix amb el Fehling. Com ja observarem a la pràctica passada la reacció en els dos casos fou negativa.
Els resultats obtinguts han sigut els següents:
L'objectiu d'aquesta pràctica era observar si en la saliva tenim algun monosacàrid o polisacàrid.
El midó és la forma principal de la dieta de carbohidrats digestibles. La digestió consisteix en la ruptura d'una molècula complexa en una forma mes simple per a que puga ser utilitzada per el nostre cos. Una vegada descomposada aquesta molècula, l'intestí prim la transfereix al corrent sanguini, on es transportada a les cèl·lules que ho necessiten.
La digestió del mido es un procés de diversos passos que comença a la boca.
Fonts d'informació:
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada